Een idee en een blanco stuk papier

De carriere van oprichter Milco Linssen, als ondernemer ging van bedenker van grootschalige promoties voor retailers (o.a. AH) en fabrikanten (o.a. P&G, L’Oréal) naar een start-up voor e-learning, software om je bedrijf door te lichten (marketingscan) naar de oprichting van de grootste zelfstandige vereniging voor medisch specialisten (VVMS 6500 leden). Toen die door wetswijzigingen rond 2015 niet meer nodig was werd het idee geboren om iets te doen aan een van de grootste problemen van de meeste mensen: slaap.

Zelf was hij geen slechte en geen goede slaper en kwam erachter dat het het kussen was dat een deel van het probleem was. In 2015 begon hij een onderzoek naar wat een hoofdkussen moet doen. Niet op basis van het bestaande, maar vanaf NUL.

Vulling voor een kussen

In 18 maanden, werden er 147 prototypes gemaakt en in 2016 werd het revolutionaire Pritcher Pillow geïntroduceerd.

Pritcher Pillow

Een klein deel van de prototypes.

FD Persoonlijk

Middels advertenties in het FD, NRC, Volkskrant en o.a. Quote Magazine werden er meer dan 10.000 verkocht á € 169.

Fairmont

In 2017 ontstond tijdens een vakantie het idee van de Pillow Wrapper. Dat concept bleek op een makkelijkere manier, de 4 eigenschappen te combineren.

Talk to me

Doorslapen is méér dan comfort

Klanten vroegen ook naar advies over doorslapen. Dat was het begin van een nieuw onderzoek naar de wetenschappelijke basis van al die adviezen als ‘Drink geen koffie’.

De conclusie was al snel dat voor vrijwel geen enkel advies een wetenschappelijke basis te vinden was.

Dat was het begin van ZEN Slaap™

FD Persoonlijk

In januari 2022 werd besloten om te stoppen met het Pritcher label en te focussen op de Pillow Wrapper en het ZEN Slaap concept.