De methode

Rust voor je hoofd & rust in je hoofd

futonomo

futonomo™ is uniek, omdat het doorslapen ontrafeld tot een formule die bestaat uit de twee elementen die ertoe doen: comfort + controle over je gedachten.

Vervolgens geeft het de juiste handvatten waarmee je kunt doorslapen.

Dé nr. 1 oorzaak van (onbewust) slaapverlies is het gesprek met jezelf.

Onze hersenen zijn geprogrammeerd om op te lossen en te onthouden: daar win je niet van met wat meditatie of ‘loslaten’. Stap 1 is inzicht in hoe slaap werkt.

De 10 slaapwetten

Beter slapen

Als eerste krijg je inzicht in hoe je brein omgaat met slaap. Het is noodzakelijk te weten wat de zin en onzin is over slaap en hoe je resultaat kunt boeken.

Wat zijn de echte slaapverstoorders en welke invloed hebben ze op slaap. Je ontdekt o.a. dat je van koffie om 03.00 niet wakker ligt, wel van discomfort of gedachten.

Sleep Mapping

Slaapstress

Sleep Mapping is de nieuwe techniek waarmee snel en effectief je gedachten leert parkeren. Gedachten zijn de nr. 1. slaapverstoorders. We verdelen ze in positieve, negatieve en levensvragen. Je leert ze herkennen en hoe je ermee omgaat om er geen last van te hebben.

Het blijkt de enige manier te zijn waarmee je sterker bent dan je gedachten en kunt doorslapen.

Ook de kleinste irritatie gaat niet vanzelf weg. Om die reden is het zogenaamde ‘loslaten’ of ademhalingsoefeningen nooit effectief omdat het neerkomt op ‘negeren’, en dat win je nooit van je brein.

Doorslaap-technieken

Kies slaap

Doorslapen is uiteindelijk de kunst om te kiezen voor slaap en weten hoe dat te doen.

Iedereen wordt elke nacht wel een of meerdere wakker. Dat zijn de gevaarlijke momenten om te gaan liggen draaien en/of met jezelf in gesprek te gaan.

Je leert dit herkennen en wat je kunt doen in je hoofd om zo snel mogelijk weer door te slapen.

Daarvoor is onder andere het concept van ‘mentale zintuigen’ ontwikkeld. Hierbij leer je dat je ook met alternatieve gedachten en beelden je aandacht kunt richten op doorslapen.

Superieure support

online support

Wij denken dat de kwaliteit van een methode gebaseerd is op de kwaliteit van de inhoud en uitvoering. Je moet de juiste onderdelen en bewerkingen hebben om tot het gewenste resultaat te komen.

Maar vooral ook of het begrijpelijk en toepasbaar is. Dat is uiteindelijk het doel.

Daarvoor bepaalt de kwaliteit van de uitvoering de overall kwaliteit.

Op beide onderdelen hebben we ons huiswerk gedaan. Met visuals (waarvan je er op deze pagina een aantal ziet) en een unieke koppeling naar online verdieping.

Zo kom je met de QR code direct bij online extra’s als uitlegvideo’s, praktische oefenschema’s en artikelen.

De gehele methode is omgezet in beeld. Elke onderdeel heeft een visual en uitlegvideo. Dat maakt alles tastbaar, aantrekkelijk en praktisch.