Pritcher is in 2015 begonnen met de ambitie om ‘s werelds beste hoofdkussen te maken, gebaseerd op twee kern-functionaliteiten: stabiele slaaphoogte & flexibel comfort.

In 18 maanden werden er 147 prototypes gemaakt voordat het eerste Pritcher Pillow in september 2016 werd verkocht. Het lijkt zo eenvoudig, maar het verenigen van een juiste slaaphoogte en flexibel comfort is extreem moeilijk.

 

“Slaap is zo waardevol als je tijd”

Pritcher Pillow

Oprichter Milco Linssen verwonderde zich over het feit dat kussens zoveel invloed hebben op slaap en zo ondoordacht zijn. Hij besloot op zoek te gaan naar hoe het beter kan en ontwikkelde in ruim anderhalf jaar een volledig nieuw hoofdkussen. 

FD Persoonlijk

Middels advertenties in het FD, NRC, Volkskrant en o.a. Quote Magazine werden er meer dan 10.000 verkocht.

Pillow Wrapper innovatie

In 2017 ontstond tijdens een vakantie het idee van de Pillow Wrapper. In de meeste (ook duurdere) hotels is het kussen veelal te zacht. Door het creatief te ‘wrappen’ (verkleinen) ontstaat een betere densiteit: slaaphoogte en comfort.

Fairmont
Pillow Wrapper
Pritcher Duo development

‘Duo’ blijkt steeds meer de magie om tot perfect doorslaap-comfort te komen. Permanent experimenteren met materialen, formaten en nieuwe combinaties levert voortschrijdend inzicht en nog betere versies op.

Pritcher Duo, derde generatie

In 2024 introduceerden we het Pritcher Duo hoofdkussen. Het resultaat van doorontwikkelen. We laten ermee zien nieuwe wegen in te durven slaan als het nog beter kan. Het Pritcher Duo verenigt stabiele slaaphoogte en flexibel comfort op de best mogelijke manier.

Pritcher Pillow
Doorslaap Challenge

Rust voor & in je hoofd

Doorslapen vergt rust ‘voor je hoofd’ (hoofdkussen) én ‘rust in je hoofd’. Dat is de kunst om niet te malen, mijmeren of piekeren. Sinds 2020 werkten we aan een geheel nieuwe methode om niet wakker te liggen door oorzaak nr. 1: gedachten.

ZERO ZONE Sleep™ >>